fn

welcome guyS!!!singgah + bace + like and paling important kasi follow!! blog itam putehh

DAH MASUK KASI LIKE CIKIT..TAKUT SYOK SENDIRI..HAHA

Alam Persekolahan

Assalamualaikum....
hope korg chat2 dan dilindungi yang maha esa...
alam persekolahan...hehe...mmg best!!


x sgke..skrg umo aku da xde bunyi "belas" lagii...da tue jgk aku nii..hahak..
but memory time skolah dulu ttp ku ingat smpai skrg...byk pngalaman2 yang aku lalui dan aku cakari..haha...
hidup ketentuan tuhan..alhmdulilah..allah sygkan hmbanya..kini aku melangkah ke alam yang lebih tinggi..yang slme ni aku bggekan2,aku idam-idamkan.....UNIVERSITI....


jom!!!aku share gan korg ttg khidupan skulah aku.........SEKOLAH MENENGAH??peringkt yg kte bggekan...nak2 klu da msuk form 4 n 5...kire otai2 tu~but bg aku otai aku dari form 1...ahahhaa..nak tau knp??pengawass skolah beb...aku yang control budak2 tu sume..haha...part yg pling best time waktu rehat..hahak....10 minit blm rehat aku da kenyang da kat kantin tu..maklom lah...PENGAWAS...allh,sombunknye..heee~~~






popular??haiiishhh...sume owg mmg nak jd hot kat situ...termasuklah aku...hot very easy for me laaa..hahak...join nasyid,menang byk kali..mmmg terrrrr.....KENAL LA...hehe..xdelah,join ske2,mnat...kelebihan allh bagi.....krenye time tu group aku time tu mmg hot kat daerah tampin..dgr jek kumplan AS-SYAKIRIN,sume skulah tkut..tkut kerr?? 3 taun berturun2 juare daerah..negeri?? no 5,4 jek..hehe...but kre ok lah kan..budak skulah....bukan takat nasyidd jek...puisi n lagu pon aku join...alhmdllh peringkat negeri no 3..klu no 1 leh la g sabah tu pringkat kbangsaaan..hehe...




thnks for my membe coz msh smpn lagi gmba skulah mnngah dlu..ssh tau...n skli seumo hdupp....haa..cer cari mne aku agak2 nye???haa...ala yang "MAT SKEMA" tu...hahak..xdelah...im a good student...jd pemerhatian cikgu2..eyela..bz mnjak kat aktiv2 luar skulah kan....


Ustazah Norliza,namanya msih sgr dlm ingtan nii...bukan yang ats nii k...Us tu kre guru pengiring kump  nasyid aku....krenye da mcm ibu,emak,mama kami...kump nsyid....da lme aku x tnye khabar die,chat ker x..n still mngajar lagi ker x kat skulah SMKBJ tu.....



membe2 lme..dari kiri farid,aku,mimah n sakinah

skema2 jgk...beb..nakai tu mstilah ade...hahak.......


stelah tmat SPM aku wat kputusan tok smbung ke peringkat STPM...eyela..rezki n result x ckup kuat tok aku smpai ke peringkat U,Waktu nii aku blaja tntg erti pengorbanan...eyela...korbankan sgala2 aktiv2 yang aku rse da ckup time skulah dlu..skulah baru,SMKTAR..Gemas skulah kedua aku..yang jauhnye 30 mint dri rumah aku...setiap2 ari aku dtg n blik dari rumh ke skulah nii...n time tu aku tekad,klulah aku x buat btul2 kali nii mnelah jlan aku lagi......


tawaran jadi pngawas skulah aku tolak..but membe2 form 6 lantikkan aku jdi ketua tingkatan 6..arhh...cabaran da dtg..but alhmdllh sgala tugas n aktiv yang kmi sndiri uruskan berjalan gan lancar..n aku bgge n x caye aku leh jalankan tugas aku ngan baik...lawatan parlimen,hari guru gilang gemilang sume aku uruskn bersme kwn2 lain..best memor bg aku


memory kami.... :)


korang yang da lepas sume niii tentu ade memory cam aku jgk kan........thniah n syukur pada tuhan coz die da tmpatkan kte kat tmpat n pencapaian yang kte terime darinye...n truskan usaha tuk masa yang akan datang!!





bangge menjadi diri sendiri..... :)
dan kini UiTM dihatiku....
ijazah sarjana muda pengajian bahasa gunaan bahasa komunikasi profesional(bahasa melayu)


*hanya sekadar berkongsi pengalaman,hope adik2 kat luar dpt jdkan contoh n pmbakar smgt.. :) goodluck!!*

4 comments:

Nur Syazana Mohammed Sani said...

zana kalau boleh nak sangat d jaoh kan STPM 2 ,. xtao la nape xsuke nak sambong STPM ,. tapi kalau rezeki untok masok U xdew ,. 2 jark la pilihan terakhir ,. huuu~

moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana ^^

http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/bentuk-badan.html

kyrul said...

pas spm u mmglah impian kte,tp klu da xde rzki n kuat msuk lah stpm..pluang u di stpm 2x gnde..but,make sure wat sunggh2..dapatkan 3.0 keatas... :)

paie said...

skema! hikhik.comel la awak hehe..:)
tu yg syg tu :P

kyrul nyzam said...

ape skema2...dah lame tau dahh..hehehe..syg awk jgk paie..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...